Κλείσιμο

ΘΕΡΜΑΙ ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟΥ RESORT & SPA

Μάθετε τα πάντα για το ΘΕΡΜΑΙ ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟΥ RESORT & SPA. Δείτε λεπτομέρειες για την Διαμονή σας, Φωτογραφίες των εγκαταστάσεων, χάρτη καθώς και στοιχεία επικοινωνίας!

ΘΕΡΜΑΙ ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟΥ RESORT & SPA

ΘΕΡΜΑΙ ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟΥ RESORT & SPA

ΙΣΤΟΡΙΑ
Οι ιαματικές πηγές Πλατυστόμου  ήταν γνωστές στους αρχαίους Αινιάνες – (αρχαίο Θεσσαλικό φύλο, που κατοικούσε ανάμεσα στην Οίτη, Όθρυ και Τυμφρηστό). Δεν υπάρχουν  σαφείς πληροφορίες για την χρήση του νερού των πηγών αυτών κατά την Βυζαντινή περίοδο και την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Κατά τους νεότερους χρόνους όμως γινόταν ευρεία χρήση των νερών αυτών, από τους κατοίκους της Φθιώτιδας, λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων τους.

Τα έργα αξιοποίησης των δύο θερμομεταλλικών πηγών άρχισαν κυρίως το 1929. Τότε διαμορφώθηκε και δεντροφυτεύτηκε η περιοχή  και χτίστηκε σύγχρονο Υδροθεραπευτήριο και Ποσιθεραπευτήριο, καθώς και το υπάρχον ξενοδοχείο «Ασκληπιός» με διάφορες άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις όπως ξενώνες, τηλεφωνείο, ταχυδρομείο, εστιατόριο κλπ.

Κατά την περίοδο της Κατοχής, το κτίριο του ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ χρησιμοποιήθηκε ως διοικητικό κέντρο από τους Γερμανούς, ενώ κατά την περίοδο του Εμφυλίου οι εγκαταστάσεις λεηλατήθηκαν και σχεδόν καταστράφηκαν. Σημειωτέον δε, ότι στο Πλατύστομο έγινε και η παράδοση των όπλων με την λήξη του Εμφυλίου. Μετά  την Απελευθέρωση, ξεκίνησε η ανακατασκευή τους.

Οι εγκαταστάσεις των Ιαματικών Λουτρών Πλατυστόμου– από την ίδρυσή τους έως & το 1970 ήταν μισθωμένες από το Ελληνικό Δημόσιο σε ιδιώτη επενδυτή. Μετά τη λήξη της σύμβασης περιήλθαν στον Ε.Ο.Τ  και σιγά σιγά εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους με αποτέλεσμα να παρακμάσουν.  

ΣΗΜΕΡΑ
Από το 2004 η εταιρεία «ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟ Α.Ε.» έχει εκμισθώσει από τα Ε.Τ.Α (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα) το Συγκρότημα των Ιαματικών Πηγών Πλατυστόμου, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό, και την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων.

Ήδη, έχει κατασκευαστεί το νέο ξενοδοχείο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ, το νέο υδροθεραπευτήριο – spa & έχει ανακαινισθεί και επεκταθεί το πρώην ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ.