Κλείσιμο

Αρχοντικό Κεφαλάρι

Μάθετε τα πάντα για το Αρχοντικό Κεφαλάρι . Δείτε λεπτομέρειες για την Διαμονή σας, Φωτογραφίες των εγκαταστάσεων, χάρτη καθώς και στοιχεία επικοινωνίας!

Αρχοντικό Κεφαλάρι

Αρχοντικό Κεφαλάρι

To Aρχοντικό

Το 1880 ο Γεώργιος Ρουμπέκας, έμπορος, κάτοικος του χωριού, έκτισε ένα υπέροχο αρχοντικό με ξεχωριστή αρχιτεκτονική, στολίδι για την περιοχή, κάτω από τη σκιά του πλατάνου, δίπλα στην πλατεία και την πετρόκτιστη εκκλησία.

Με τα χρόνια έχασε την αίγλη του αν και τα ξεχωριστά πέτρινα στοιχεία του, έμειναν αναλλοίωτα στο χρόνο.

Όμως με αγάπη για την παράδοση και με την βοήθεια του μηχανικού καθηγητή Απόστολου Παρπαίρη, το κτίριο αναπαλαιώθηκε κρατώντας όλα τα παραδοσιακά του στοιχεία και έγινε ένα ξενοδοχείο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και την σπιτική θαλπωρή.

Μένει σε σας να το επισκεφθείτε, να φιλοξενηθείτε στο χώρο του, που θυμίζει άλλες εποχές, να γνωρίσετε το χωριό και την περιοχή.

Κεφαλάρι - Στυμφαλία

Ένας άγνωστος προορισμός για τους πολλούς, γνωστός όμως σε αυτούς που αγαπούν την ομορφιά της φύσης, την ηρεμία, την φυσική ζωή και την παράδοση.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο φυσιολατρικός σύλλογος εδώ και πολλά χρόνια το έχει επιλέξει για να φτιάξει το ξενώνα του.

Κεφαλοχώρι πριν την κατοχή με 2000 κατοίκους γνωστό από το 1600 με το όνομα Δούσια. Βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Ζήρεια η Κυλλήνη, τόπο γέννησης του θεού Ερμή.

Το Κεφαλάρι απέχει 130χλμ από την Αθήνα και 130χλμ από την Πάτρα.