Κλείσιμο

Μας Άρεσαν

To Tourism.gr σας παρουσιάζει ξενοδοχεία για όλα τα γούστα και απαιτήσεις των φίλων του.
Ζεστή φιλοξενία, μαγικές τοποθεσίες και ονειρική εξυπηρέτηση είναι τα κριτήρια για μια αξέχαστη εμπειρία, μερικά όμως έχουν κάτι ξεχωριστό!

Aria Plaka Residence Athens

Aria Plaka Residence Athens

Καλώς ορίσατε στην Aria Plaka Residence στην Πλάκα, μια από τις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη.

Η Aria Plaka Residence βρίσκεται στην οδό Τριπόδων, στην καρδιά της Πλάκας. Πρόκειται για μια νεοκλασική αυτόνομη κατοικία 100 τ.μ. που μπορεί να φιλοξενήσει έως πέντε άτομα και έχει ανακαινιστεί με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία και στην πολιτιστική κληρονομιά της.  

Οδός Τριπόδων στην Πλάκα

Θεωρείται ο αρχαιότερος δρόμος της Αθήνας καθότι ένα μεγάλο τμήμα του συμπίπτει ακριβώς με τον αρχαίο, ενώ παράλληλα διατηρεί το ίδιο όνομα για σχεδόν 25 αιώνες. Ήταν από τους φαρδύτερους δρόμους της αρχαίας Αθήνας, με πλάτος έξι μέτρα και ο πιο σύντομος για να πάει κάποιος από το θέατρο του Διονύσου έως την Αγορά. Ξεκινούσε από την είσοδο του τεμένους του Διονύσου, συνέχιζε περιφερειακά της Ακρόπολης προς την ανατολική πλευρά, διέτρεχε το βόρειο τμήμα του ιερού βράχου και κατέληγε στο Πρυτανείο της Αγοράς. Την αρχαία αυτή οδό, διέσχιζαν και οι νυχτερινές λαμπαδηδρομίες που γίνονταν προς τιμήν του Θεού Διονύσου. Κατά μήκος της τοποθετούνταν χάλκινοι τρίποδες, από τους οποίους πήρε και την ονομασία της.

Η Πλάκα

Η Πλάκα καλύπτει την περιοχή που εκτείνεται έως τη συνοικία Μακρυγιάννη στα νότια, την περιοχή των Στύλων του Ολυμπίου Διός και του Ζαππείου ανατολικά, το εμπορικό κέντρο της Αθήνας βόρεια και το Μοναστηράκι δυτικά. Έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός και τα κτίσματά της κρίθηκαν διατηρητέα στο σύνολό τους μεταπολεμικά, με αποτέλεσμα να αποτελεί τη μοναδική συνοικία της Αθήνας που σε όλο το εύρος της αντανακλά την εικόνα της πριν 100 χρόνια.