Υλικά:
- 600 - 700γρ φρέσκιες σουπιές με το μελάνι τους
- 1 κούπα ρύζι για ριζότο Καρολίνα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλατοπίπερο
- 1 μέτρια ντομάτα
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι του νερού λευκό κρασί (125ml)
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 3,5 κούπες ζεστό νερό με μελάνι
- Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις σουπιές.
- Διαλύουμε προσεκτικά τους σάκους με τα μελάνια σε 2 κούπες με χλιαρό νερό και αφήσουμε να κάτσει η άμμος. Στη συνέχεια σουρώνουμε προσεκτικά.
- Τσιγαρίζουμε στο λαδάκι το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τις σουπιές να πιούν τα υγρά τους για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κρασί, την ντομάτα αφού την ψιλοκόψουμε, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη δάφνη και ακόμα 2 κούπες ζεστό νερό με μελάνι. Σιγοβράζουμε για 50 λεπτά.
- Σουρώνουμε τις σουπιές και αφαιρούμε τη δάφνη από την κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε τις σουπιές και αφήνουμε να πάρουν μαζί μια βράση για 5 λεπτάκια.
- Σερβίρουμε ζεστό!
Καλή όρεξη!