Κλείσιμο

Παραλλαγή Παστιτσάδας με κρασί!

Υλικά:

  • 1 κόκορας σε κομμάτια
  • 2 πακέτα μακαρόνια της αρεσκείας σας (κατά προτίμηση χοντρά)
  • 3  ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 200 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Τριμμένο γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 330 ml. κόκκινο κρασί
  • 2 φρέσκιες ντομάτες
  • Aλατοπίπερο
  • Τριμμένο κίτρινο τυρί ή μυζήθρα

Εκτέλεση:

  1. Σωτάρουμε στο λάδι και το βούτυρο τα κομμάτια κόκορα να ροδίσουν.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το γαρύφαλλο και το μποσχοκάρυδο.
  3. Στην συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον πελτέ ντομάτας και σβήνουμε με κόκκινο κρασί προσέχοντας να μην κολλήσει το φαγητό.
  4. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί ώστε να καλυφθεί το κρέας.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 2 ώρες, μέχρις ότου μαλακώσει καλά το κρέας.
  6. Σε ξεχωριστή κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε.
  7. Σερβίρουμε ζεστά με μπόλικη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τυρί της αρεσκείας μας. 

Καλή όρεξη! 

comments powered by Disqus