Υλικά:
- 1 κόκορας σε κομμάτια
- 2 πακέτα μακαρόνια της αρεσκείας σας (κατά προτίμηση χοντρά)
- 3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 200 ml. ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- Τριμμένο γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 330 ml. κόκκινο κρασί
- 2 φρέσκιες ντομάτες
- Aλατοπίπερο
- Τριμμένο κίτρινο τυρί ή μυζήθρα
Εκτέλεση:
- Σωτάρουμε στο λάδι και το βούτυρο τα κομμάτια κόκορα να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το γαρύφαλλο και το μποσχοκάρυδο.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον πελτέ ντομάτας και σβήνουμε με κόκκινο κρασί προσέχοντας να μην κολλήσει το φαγητό.
- Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί ώστε να καλυφθεί το κρέας.
- Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 2 ώρες, μέχρις ότου μαλακώσει καλά το κρέας.
- Σε ξεχωριστή κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε.
- Σερβίρουμε ζεστά με μπόλικη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τυρί της αρεσκείας μας.
Καλή όρεξη!