Κλείσιμο

Μάντζα από τη Νάουσα

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες μετρίου μεγέθους
  • 4 πράσινες πιπεριές
  • 4 κόκκινες πιπεριές
  • 4 κολοκυθάκια
  • 6 ντομάτες
  • 1κ.γ. ζάχαρη
  • 1κ.γ ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Λάδι
  • αλάτι και πιπέρι,
  • 2 κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης ή 1 κ.γ. ξερή

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε όλα τα φρέσκα υλικά
  2. Τεμαχίζουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες και τις τοποθετούμε σε αλατόνερο ώστε να ξεπικρίσουν.
  3. Ξεσποριάζουμε τις πιπεριές, και τις τεμαχίζουμε σε λωρίδες
  4. Τεμαχίζουμε τα κολοκυθάκια σε λωρίδες, ακολουθώντας την ιδία τεχνική με τις πιπεριές.
  5. Τρίβουμε σε τρίφτη τη ντομάτα και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη.
  6. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και τηγανίζουμε διαδοχικά, πρώτα τα κολοκυθάκια, μετά τις πιπεριές και τέλος τις μελιτζάνες. Τα διατηρούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει η περίσσια του λαδιού.
  7. Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε ελάχιστο λάδι -2 κουταλιές της σούπας- και μαραίνουμε το κρεμμύδι. Μόλις ξανθύνει ρίχνουμε το ξύδι και τη τριμμένη ντομάτα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο.
  8. Αμέσως μετά βάζουμε μέσα στη σάλτσα τα τηγανισμένα λαχανικά και αφήνουμε για 2 λεπτά να ενσωματωθούν σε αυτήν.
  9. Κλείνουμε το σκεύος με καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτά στο ελάχιστο σιγομαειρεύοντάς το για ακόμη 5 λεπτά.
  10. Τέλος αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με τη ρίγανη.
comments powered by Disqus