Υλικά
- 2 μελιτζάνες μετρίου μεγέθους
- 4 πράσινες πιπεριές
- 4 κόκκινες πιπεριές
- 4 κολοκυθάκια
- 6 ντομάτες
- 1κ.γ. ζάχαρη
- 1κ.γ ξύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Λάδι
- αλάτι και πιπέρι,
- 2 κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης ή 1 κ.γ. ξερή
Εκτέλεση
- Πλένουμε όλα τα φρέσκα υλικά
- Τεμαχίζουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες και τις τοποθετούμε σε αλατόνερο ώστε να ξεπικρίσουν.
- Ξεσποριάζουμε τις πιπεριές, και τις τεμαχίζουμε σε λωρίδες
- Τεμαχίζουμε τα κολοκυθάκια σε λωρίδες, ακολουθώντας την ιδία τεχνική με τις πιπεριές.
- Τρίβουμε σε τρίφτη τη ντομάτα και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και τηγανίζουμε διαδοχικά, πρώτα τα κολοκυθάκια, μετά τις πιπεριές και τέλος τις μελιτζάνες. Τα διατηρούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει η περίσσια του λαδιού.
- Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε ελάχιστο λάδι -2 κουταλιές της σούπας- και μαραίνουμε το κρεμμύδι. Μόλις ξανθύνει ρίχνουμε το ξύδι και τη τριμμένη ντομάτα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο.
- Αμέσως μετά βάζουμε μέσα στη σάλτσα τα τηγανισμένα λαχανικά και αφήνουμε για 2 λεπτά να ενσωματωθούν σε αυτήν.
- Κλείνουμε το σκεύος με καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτά στο ελάχιστο σιγομαειρεύοντάς το για ακόμη 5 λεπτά.
- Τέλος αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με τη ρίγανη.