Κλείσιμο

Κατσικάκι στο φούρνο (Ψιμάρνι) από την Φωκίδα

Υλικά:
2,5 κιλά κατσίκι ή αρνί μπροστινό ή σπάλα τεμαχισμένο σε κομμάτια.
4-5 ματσάκια μαϊντανό
2 ματσάκια άνηθο
2 ματσάκια κρεμμυδάκια χλωρά
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι χλωρά φύλλα σκόρδου
½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2-3 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τα μυρωδικά, τα ψιλοκόβουμε μέσα σ’ ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε το τεμαχισμένο κρέας.
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι με το λεμόνι, προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι και  χτυπάμε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να πήξει.
Απλώνουμε σ’ ένα ταψί τα μυρωδικά και τοποθετούμε επάνω τα κομμάτια από το κρέας αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο λαδολέμονο.
Ότι περισσέψει, από το λαδολέμονο, το περιχύνουμε στο φαγητό μαζί με ελάχιστο νερό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για περίπου 2 με 3 ώρες.