Κλείσιμο

Ηπειρώτικο Συκωτομπρίαμο

Υλικά:

  • 1 1/4 φλυτζάνι ρύζι
  • 2 κομμάτια συκώτι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 4 κούπες νερό
  • Λάδι
  • Μυρωδικά (Προτιμήστε μαϊντανό και άνιθο)
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • Αλατοπίπερο

Eκτέλεση:

  1. Πλένουμε τα κομμάτια συκώτι και τα αφήνουμε να ζεματιστούν σε νερό που βράζει για 3-4 λεπτά. Ξεπλένουμε το συκώτι ξανά σε κρύο νερό και κόβουμε σε κομματάκια.
  2. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στην χύτρα σε λίγο λαδάκι και στη συνέχεια σωτάρουμε το συκώτι.  
  3. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα μυρωδικά μας και το νερό.
  4. Βράζουμε για 15 λεπτά και αφήνουμε για λίγη ώρα.
  5. Ξαναβάζουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε και προσθέτουμε το ρύζι. Βράζουμε για 10 λεπτά.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε ζεστό. 

Καλή όρεξη!

comments powered by Disqus