Κλείσιμο

Αγριογούρουνο στην γάστρα από την Αράχωβα

Υλικά

Για τη μαρινάδα:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι
Για το κυρίως:
  • 2 κιλά αγριογούρουνο
  • 5-6 μέτριες πατάτες
  • 1 κούπα κρασί κόκκινο
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
  • 3 δαφνόφυλλα
  • Θυμάρι
  • Μπαχάρι
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Μαρινάρουμε το κρέας από την προηγούμενη ημέρα μέσα στα υλικά της μαρινάδας (γάλα αραιωμένο με γιαούρτι). Διατηρούμε στο ψυγείο.
  2. Τοποθετούμε το κρέας μέσα σε μία μεγάλη γάστρα.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τις πατάτες.
  4. Ψήνουμε αρχικά για μία ώρα στους 100ο.
  5. Συνεχίζουμε για ακόμη μία ώρα στους 150ο, προσθέτουμε τις πατάτες και τέλος στους 220ο για μισή ώρα με κλειστό το καπάκι και ακόμη μισή ώρα με ανοιχτο το καπάκι.

 

comments powered by Disqus