Υλικά
Για τη μαρινάδα:
- 1 λίτρο γάλα
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι
- 2 κιλά αγριογούρουνο
- 5-6 μέτριες πατάτες
- 1 κούπα κρασί κόκκινο
- 1/2 κούπα λάδι
- 1 κρεμμύδι
- 3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
- 3 δαφνόφυλλα
- Θυμάρι
- Μπαχάρι
- Πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Μαρινάρουμε το κρέας από την προηγούμενη ημέρα μέσα στα υλικά της μαρινάδας (γάλα αραιωμένο με γιαούρτι). Διατηρούμε στο ψυγείο.
- Τοποθετούμε το κρέας μέσα σε μία μεγάλη γάστρα.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τις πατάτες.
- Ψήνουμε αρχικά για μία ώρα στους 100ο.
- Συνεχίζουμε για ακόμη μία ώρα στους 150ο, προσθέτουμε τις πατάτες και τέλος στους 220ο για μισή ώρα με κλειστό το καπάκι και ακόμη μισή ώρα με ανοιχτο το καπάκι.