Κλείσιμο

5* Montana Hotel & Spa

Μάθετε τα πάντα για το 5* Montana Hotel & Spa. Δείτε λεπτομέρειες για την Διαμονή σας, Φωτογραφίες των εγκαταστάσεων, χάρτη καθώς και στοιχεία επικοινωνίας!

5* Montana Hotel & Spa

5* Montana Hotel & Spa

Το Καρπενήσι πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας, είναι χτισμένο στις νότιες πλαγιές του Βελουχιού σε υψόμετρο 1000μ σε μια κατάφυτη περιοχή από έλατα, πεύκα και καστανιές. Πήρε το όνομά του από την κουτσοβλάχικη λέξη «carpinisi», που σημαίνει τόπος με πολλά ψευτοπλατάνια, αλλά και από τις τούρκικες λέξεις «καρ», που σημαίνει χιόνι και «μπενίς» που σημαίνει επενδυτής δηλαδή «χιονοσκέπαστο».

Το Καρπενήσι περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα Καρπενήσι, οικισμός Γοργιανάδες, Άγιος Nικόλαος, Bουτύρο, Mυρίκη, Kορυσχάδες, Φιδάκια, Άγιος Ανδρέας, Αγία Bλαχέρνα, Kαλεσμένο, Παπαρούσι, Παυλόπουλο, Σελλά (Μηλιά), Στεφάνι και Στένωμα.

Ο Καρπενησιώτης ποταμός πηγάζει από τη Ράχη του όρους Τυμφρηστού, διασχίζει την κοιλάδα της Ποταμιάς, περνά ανάμεσα στα βουνά Καλιακούδα και Χελιδόνα, δημιουργεί το δημοφιλές «Κλειδί», για να σμίξει στα Διπόταμα του Προυσού με τον Κρικελλιώτη και να καταλήξουν μαζί στη λίμνη των Κρεμαστών. Ένα πανέμορφο τοπίο με πολλά σκηνικά σκηνοθετημένα και ερμηνευμένα με σοφία και αγάπη μόνο από τη ίδια τη φύση, με μοναδικό σκοπό να τα προσφέρει απλόχερα στον άνθρωπο.

Δραστηριότητες 

Η ευρύτερη περιοχή της Ευρυτανίας δικαιολογημένα θεωρείται παράδεισος για τα χειμερινά σπορ και τα σπορ περιπέτειας.

Τα χαρτογραφημένα πεζοπορικά μονοπάτια που διατρέχουν τον νομό, αλλά και οι διαδρομές που μόνοι σας μπορείτε να χαράξετε στη σκιά των ελάτων και των καστανιών, σας δίνουν την ευκαιρία να ζήσετε μία μοναδική, αναζωογονητική εμπειρία και να έλθετε σε επαφή με την παρθένα, ανέγγιχτη ελληνική φύση.

Χρησιμοποιώντας ως αφετηρία το Montana Hotel & Spa , μπορείτε επίσης  

- να απολαύσετε off road διαδρομές με 4Χ4,

- να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στο κυνήγι, 

- να ασκηθείτε στην αναρρίχηση, την ορειβασία και το canyoning (στα φαράγγια της Βίνιανης και του Βόθωνα),

- να χαλαρώσετε με ιππασία ή mountain bike, 

- να κάνετε rafting, river trekking, κανό ή καγιάκ σε κρυστάλλινες λίμνες (Επισκοπή) και ποτάμια (Κρικελοπόταμος, Αγραφιώτης, Καρπενησιώτης, Ταυρωπός).

Στην περιοχή δραστηριοποιούνται αρκετές εταιρείες που παραδίδουν σχετικά μαθήματα και οργανώνουν ατομικά ή ομαδικά τη συμμετοχή σας σε αντίστοιχες δραστηριότητες.

Εκδρομές / Αξιοθέατα

Ο νομός Ευρυτανίας είναι τόπος μαγευτικός, μία από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας. Καταπράσινος χειμώνα-καλοκαίρι, γεμάτος κατάφυτες κοιλάδες, φαράγγια και φυσικούς καταρράκτες (όπως ο διάσημος σ’ όλο τον κόσμο καταρράκτης του Πανταβρέχει), με επιβλητικά σπήλαια διακοσμημένα με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Διαθέτει ιδιαίτερα πλούσια πανίδα όπως αγριογούρουνα, λύκους, αρκούδες, ζαρκάδια, πολλά είδη αρπακτικών, αλλά και άγριες πέστροφες στη λίμνη Επισκοπής. Επίσης εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο γαιόφραγμα της Ευρώπης, στη λίμνη Κρεμαστών.

Τόπος με πλούσιο τοπικό χρώμα και ανθρώπους φιλόξενους, με πολλά και σημαντικά αξιοθέατα (βυζαντινά μοναστήρια όπως της Τατάρνας και του Προυσού) και σπουδαία ιστορία: σύμφωνα με έναν αρχαίο μύθο πήρε το όνομά της από τον τοξότη Εύρυτο, τον οποίον φόνευσε ο θεός Απόλλων επειδή τόλμησε να τον προκαλέσει σε μονομαχία, η Ευρυτανία προκαλεί τον επισκέπτη της, να περιηγηθεί σε αυτήν ζώντας μία αληθινά σπάνια εμπειρία.

Με κέντρο το Hotel Spa Montana μπορείτε να οργανώσετε δεκάδες μικρές ή μεγαλύτερες εκδρομές σε ολόκληρη τη γύρω περιοχή. 

Προτεινόμενες διαδρομές

Α. Διαδρομή
Μοναστήρι Παναγιάς Προυσιώτισσας 
(άσφαλτος).
Διαδρομή: 33 χλμ.
Βουτύρο - Κορυσχάδες - Μικρό-Μεγάλο Χωριό - Γαύρος-Τοποθεσία "Κλειδί"-Τοποθεσία "Σπίτι του Ποταμού"- "Πατήματα Παναγιάς"-Προυσός.

Β. Διαδρομή
Μοναστήρι Τατάρνας
(άσφαλτος με λίγο χωμάτινο δρόμο).
Διαδρομή: 70 χλμ.
Δρόμος προς Αγρίνιο- Τοποθεσία "Μπαγασάκι"-Γέφυρα Μέγδοβα- Γέφυρα Βίνιανης-Τοποθεσία "Φτερόλακα"-Ανατολική Φραγκίστα-Δυτική Φραγκίστα-Απέραντιος-Τεχνητή Λίμνη Αχελώου (Κρεμαστών)-Τατάρνα.

Γ. Διαδρομή
Κρίκελλο
(άσφαλτος)
Διαδρομή: 31 χλμ.
Ράχες Τυμφρηστού-Διασταύρωση στη Ράχη Τυμφρηστού δεξιά Νεραϊδοβούνι-Κοκκάλια-Κρίκελλο.

Δ. Διαδρομή.
Ανατολική - Δυτική Φραγκίστα 
(άσφαλτος)
Διαδρομή: 45 χλμ.
Δρόμος προς Αγρίνιο-Τοποθεσία "Μπαγασάκι"-Γέφυρα Μέγδοβα
Εκκλησάκι Σωτήρα-Ανατολική-Δυτική Φραγκίστα.

Ε. Διαδρομή.
Φουρνά
(άσφαλτος)
Διαδρομή: 40 χλμ.
Καρπενήσι-Δρόμος Λαμίας-Μετά τον Αγιο Γεώργιο αριστερά-Παλαιόκαστρο-Φουρνά.

ΣΤ. Διαδρομή
Στένωμα
(άσφαλτος)
Διαδρομή: 19 χλμ. 
Δρόμος προς Αγρίνιο-Διασταύρωση δεξιά-Τοποθεσία "Μαργαρίτα"-Εκκλησία Αγίου Αθανασίου-Βρύση "Καρά Αμέτ"-Στένωμα.

Ζ. Διαδρομή
Μηλιά-Σελλά-Φιδάκια , "Καραούλι"
(άσφαλτος + βατός χωματόδρομος)

Διαδρομή: 45 χλμ.
Δρόμος προς Αγρίνιο -Τοποθεσία "Μπαγασάκι"- Διασταύρωση αριστερά- Μηλιά - Σελλά - Φιδάκια - Τοποθεσία "καραούλι" με πανοραμική θέα προς τη λίμνη των Κρεμαστών

Η. Διαδρομή
Μικρό Μεγάλο Χωριό
(άσφαλτος)
Διαδρομή: 8 χλμ.
Βουτύρο-Κoρυσχάδες-Διασταύρωση δεξιά γιά Μικρό Χωριό-αριστερά γιά Μεγάλο Χωριό.

Θ. Διαδρομή
Κορυσχάδες 
(άσφαλτος)
Διαδρομή: 3  χλμ
Καρπενήσι-Βουτύρο-Παραδοσιακός Οικισμός Κορυσχάδων