Κλείσιμο

Τυρόψωμο από την Πορταριά

Υλικά:

  • 450 gr. αλεύρι φαρίνα
  • 300 gr. τυρί φέτα
  • 3 μεγάλα πορτοκάλια
  • 150 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C
  • Σε ένα μεγάλο μπoλ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο
  • Προσθέτουμε το αλάτι και το baking powder
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό από τα πορτοκάλια, την φέτα τριμμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά
  • Η ζύμη που θα πάρουμε θα είναι αρκετά σφιχτή
  • Απλώνουμε την ζύμη σε ένα πολύ καλά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί, μετρίου μεγέθους
  • Η ζύμη θα πρέπει να είναι σχετικά λεπτή
  • Στρώνουμε καλά την ζύμη ομοιόμορφα και αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο
  • Ψήνουμε περίπου για 40 λεπτά στους 180°C Κελσίου και μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του


 

comments powered by Disqus