Κλείσιμο

Σουπιοπίλαφο από την Κάσο

Υλικά:

  • 600 - 700γρ φρέσκιες σουπιές με το μελάνι τους
  • 1 κούπα ρύζι για ριζότο Καρολίνα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλατοπίπερο
  • 1 μέτρια ντομάτα
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι του νερού λευκό κρασί (125ml)
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 3,5 κούπες ζεστό νερό με μελάνι
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις σουπιές.
  2. Διαλύουμε προσεκτικά τους σάκους με τα μελάνια σε 2 κούπες με χλιαρό νερό και αφήσουμε να κάτσει η άμμος. Στη συνέχεια σουρώνουμε προσεκτικά.  
  3. Τσιγαρίζουμε στο λαδάκι το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τις σουπιές να πιούν τα υγρά τους για 10 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το κρασί, την ντομάτα αφού την ψιλοκόψουμε, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη δάφνη και ακόμα 2 κούπες ζεστό νερό με μελάνι.  Σιγοβράζουμε για 50 λεπτά.
  5. Σουρώνουμε τις σουπιές και αφαιρούμε τη δάφνη από την κατσαρόλα.
  6. Ρίχνουμε τις σουπιές και αφήνουμε να πάρουν μαζί μια βράση για 5 λεπτάκια.
  7. Σερβίρουμε ζεστό!

Καλή όρεξη!

comments powered by Disqus