Κλείσιμο

Συνέντευξη με τον πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Χρήστο Πάλλη

Χρήστος Πάλλης - Πρόεδρος του ΕΟΤ

«Πάνω από 20 εκατομμύρια τουρίστες για το 2014!»

Σημαντική αύξηση κατά 27,8% εμφάνισαν τα έσοδα στον τουρισμό, και όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Πάλλης, το στοιχείο αυτό σηματοδοτεί υψηλές προσδοκίες για το κλείσιμο της περιόδου. Επίσης σημειώνει ότι ο αριθμός των τουριστών θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ενώ το ταξιδιωτικό ισοζύγιο, εμφάνισε πλεόνασμα 252 εκατ. ευρώ.

Tourism.gr: Βρισκόμαστε στο μέσο της τουριστικής περιόδου, θα θέλαμε μία εκτίμηση για την πορεία της τουριστικής κίνησης το 2014.

Χρήστος Πάλλης:  Το 2014 ξεκίνησε δυναμικά, ως προς τις προβλέψεις για τις εισροές από τον Τουρισμό.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, μόνο για το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση 27,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Το δε ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 252 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 194 εκατ. ευρώ το 2013. Η σημαντική αυτή αύξηση, εύλογα καλλιέργησε  μεγάλες προσδοκίες για το υπόλοιπο της τουριστικής περιόδου.Οι προβλέψεις δείχνουν να επιβεβαιώνονται. Αναμένονται οι αφίξεις να ξεπεράσουν τον αριθμό ρεκόρ των 20 εκατομμυρίων τουριστών συνυπολογιζομένων των επισκεπτών της κρουαζιέρας. Τα δε έσοδα υπολογίζονται κατά προσέγγιση σε ποσό 13 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Tourism.gr:  Στην αρχή του καλοκαιριού, παρουσιάστηκαν κάποια φαινόμενα αισχροκέρδειας (Σαντορίνη, Μύκονος κτλ.) τα οποία και σπεύσατε να αντιμετωπίσετε. Υπήρξε ομαλή πορεία του συγκεκριμένου ζητήματος;  

Χρήστος Πάλλης:  Τα μεμονωμένα γεγονότα  υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα της καλής και εύρυθμης, πλέον, λειτουργίας όσων εμπλέκονται με τον τουρισμό. Ο τουρισμός και εικόνα της χώρας διαφυλάσσεται και πρέπει να διαφυλάσσεται πρώτα από τους επαγγελματίες. Με την υπεύθυνη συμπεριφορά διασφαλίζεται η κερδοφορία και η βιωσιμότητα του Ελληνικού Τουρισμού.Τα δείγματα αισχροκέρδειας που παρατηρήθηκαν δεν χαρακτηρίζουν στο σύνολο την αγορά της Χώρας. Το μήνυμα που μας έρχεται πιστοποιεί ότι έχουμε κερδίσει την αξιοπιστία των επισκεπτών μας. Οι μοναδικοί τουριστικοί πόροι της Χώρας σε συνδυασμό με την αξιοπιστία των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων αποτελούν τους βασικούς  λόγους για την αύξηση της τουριστικής ζήτησης για τη χώρα μας σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
Σκοπός όλων μας είναι να διαφυλάξουμε την πάρα πολύ θετική πορεία του τουρισμού εις το διηνεκές. Όλοι οι επιχειρηματίες που παρέχουν τουριστικές υπηρεσίες πρέπει να  συνειδητοποιήσουν  ότι αποτελούν πρέσβεις της καλής και φιλόξενης εικόνας της χώρας μας και από αυτούς εξαρτάται στο μέγιστο βαθμό εάν ο κάθε τουρίστας θα μετατραπεί σε επαναληπτικό επισκέπτη και φίλο της Ελλάδας.

comments powered by Disqus