Κλείσιμο

Πηλιορείτικο Σπετσοφάι

Υλικά:

  • 1 λουκάνικο
  • 3 μελιτζάνες
  • 4 πιπεριες ξανθες (κέρατα)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1/2 κρασοπότηρο λάδι
  • 1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
  • 5 τομάτες
  • αλάτι - πιπερι
  • μια πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κομμάτάκια και τις αλατίζουμε.
  2. Τις αφήνουμε για 30 λεπτά και μετά τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.
  3. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
  4. Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το λουκάνικο κομμένο σε χοντρές ροδέλες.
  5. Μόλις ροδίσουν σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί.
  6. Τρίβουμε την μια τομάτα και την ρίχνουμε μέσα στο ταψί μαζί με τα άλλα υλικά, αλατοπιπερόνουμε, ρίχνουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  7. Κόβουμε τις υπόλοιπες τομάτες σε φέτες και τις απλώνουμε πάνω από το φαγητό.
  8. Ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς και σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
comments powered by Disqus