Υλικά:
- 1 λουκάνικο
- 3 μελιτζάνες
- 4 πιπεριες ξανθες (κέρατα)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1/2 κρασοπότηρο λάδι
- 1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
- 5 τομάτες
- αλάτι - πιπερι
- μια πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κομμάτάκια και τις αλατίζουμε.
- Τις αφήνουμε για 30 λεπτά και μετά τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
- Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το λουκάνικο κομμένο σε χοντρές ροδέλες.
- Μόλις ροδίσουν σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί.
- Τρίβουμε την μια τομάτα και την ρίχνουμε μέσα στο ταψί μαζί με τα άλλα υλικά, αλατοπιπερόνουμε, ρίχνουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τις υπόλοιπες τομάτες σε φέτες και τις απλώνουμε πάνω από το φαγητό.
- Ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς και σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.