Κλείσιμο

Πήλιο - Mini holidays

Όλοι έχουμε ανάγκη τις μικρές αποδράσεις από την καθημερινότητα, την εσωτερική ανάγκη να δούμε, να απολαύσουμε, να ανακαλύψουμε μικρές γωνιές της χώρας μας, παίρνοντας δύναμη να συνεχίσουμε κατόπιν τη δύσκολη καθημερινότητά μας. Τα σαββατοκύριακα και τα τριήμερα είναι το παράθυρο που θα ανοίξουμε  για την αναζήτηση νέων εμπειριών και εικόνων.

Μία πρώτη επιλογή είναι τα χωριά του Πηλίου, που είναι σε απόσταση αναπνοής από τον Βόλο. Η Πορταριά του Πηλίου με την αρχοντιά της, την ασύγκριτη ομορφιά της, και τη ειδυλλιακή της φύση μόλις 12 χιλιόμετρα από το Βόλο,  αποτελεί την κορωνίδα των χωριών του Πηλίου, φημισμένο, τουριστικό, γραφικό, παραδοσιακό και όμορφο, που θεωρείται must – see προορισμός των επισκεπτών. Πήρε  το όνομά της από την “Παναγία την Πορταρέα”, ένα εκκλησάκι του 16ου αιώνα , χτισμένο στη θέση όπου υπήρχε μετόχι της Μονής Προδρόμου Νέας Πέτρας. Η ομορφιά της είναι αξιομνημόνευτη. Η αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας  σας κυριεύει με την πρώτη ματιά.  Με κέντρο και σημείο αναφοράς την κεντρική πλατεία ‘Μελίνα Μερκούρη, περιτριγυρισμένη από ταβέρνες και καφέ και με αιώνια πλατάνια, από την οποία αναδύονται μυρωδιές και εν γένει όλες οι αισθήσεις βρίσκονται στο ζενίθ, ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στα μονοπάτια της και να απολαύσει την φύση σε όλο της το μεγαλείο.

Δίπλα από την Πορταριά θα βρείτε το Μπαλκόνι του Πηλίου, την Μακρινίτσα. Με τα τεράστια πλατάνια και την εκθαμβωτική θέα  προς τον Παγασητικό κόλπο είναι ένα ήρεμο μέρος που θα σας μαγέψει. Περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια της μπορεί κανείς να θαυμάσει τα όμορφα αρχοντικά, τα λιθόχτιστα σπίτια και καλντερίμια, τις περίτεχνες βρύσες και τα πέτρινα γεφύρια! Στην κεντρική πλατεία ο περιηγητής έχει την ευκαιρία να δει και να θαυμάσει από κοντά μία τοιχογραφία του Θεόφιλου με τίτλο Μάχη στην κρύα βρύση. Επίσης αξίζει να δείτε το Λαογραφικό Μουσείο το οποίος διαθέτει μια πολύ εντυπωσιακή συλλογή παλιών οικιακών αντικειμένων, ενδυμάτων, κοσμημάτων, εργαλείων κ.α.

Η τοποθεσία τους κάνουν τον επισκέπτη να απολαύσει βουνό και θάλασσα. Τόσο κοντά στην πόλη αλλά… και τόσο μακριά από όσα μας κουράζουν, τα 2 αυτά χωριά του βουνού των Κενταύρων μας δίνουν την δυνατότητα να ξεφύγουμε από την καθημερινοτητα και την ρουτίνα.

 

comments powered by Disqus