Κλείσιμο

Παραδοσιακή Τεντούρα από την Πάτρα

Υλικά

  • 1 μπουκάλι κρασί Μαυροδάφνη
  • 4 ξυλάκια κανέλα
  • 2 κουταλάκια γαρύφαλλα
  • 1 μοσχοκάρυδο
  • φλούδα από ένα πορτοκάλι
  • φλούδα από 1/4 λεμόνι
  • 2-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
  • Αδειάζουμε τη Μαυροδάφνη σε ένα μπουκάλι με φαρδύ στόμιο και ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα με 2 κουταλιές ζάχαρη. 
  • Αφήνουμε το μπουκάλι καλά κλεισμένο σε ένα ντουλάπι για δύο εβδομάδες (15 ημέρες) και που και που το κουνάμε.
  • Μόλις περάσουν οι 15 μέρες,  βγάζουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι και το δοκιμάζουμε για να δούμε αν χρειάζεται και άλλη ζάχαρη ή όχι (αυτό εξαρτάται καθαρά από το προσωπικό μας γούστο). Κλείνουμε πάλι το μπουκάλι και το αφήνουμε άλλες 10 ημέρες τουλάχιστον, φροντίζοντας πρώτα να το ανακατέψουμε, αν προσθέσαμε ζάχαρη, για να λιώσει.
  • Όταν περάσουν και αυτές οι ημέρες, και το λικέρ μας είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε καλά, αφαιρούμε τις φλούδες και τις κανέλες και το περνάμε από βαμβάκι ή φίλτρο καφέ, φιλτράροντάς το.
Όσο πιο πολύ καιρό μένει το λικέρ με τα μυρωδικά τόσο καλύτερο και γευστικότερο γίνεται.
comments powered by Disqus