Κλείσιμο

Μαραθοτηγανίτες της Τήνου

Υλικά:

  • 1 μπολάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 350 γραμμάρια νερό χλιαρό
  • αλάτι και πιπέρι
  • αλεύρι όσο πάρει
  • λάδι για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και φτιάχνετε έναν πηχτό χυλό
  2. Κουταλιά – κουταλιά ρίχνετε το μείγμα στο καυτό λάδι
  3. Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, βγάζετε τις μαραθοτηγανίτες και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
  4. Σερβίρονται ζεστές

 

Tips

  1. Μπορείτε αντί για μάραθο να χρησιμοποιήσετε ρίζα φινόκιο, που θα την περάσετε από τον τρίφτη.
  2. Μπορείτε να προσθέσετε πικάντικο τυρί.
  3. Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι μυρωδικά θέλετε
comments powered by Disqus