Κλείσιμο

Λουτροπόλεις για Διακοπές και Υδροθεραπεία

Ο μόνος τρόπος να αποκτήσεις μία όμορφη ζωή είναι να μάθεις να αναπαύεις τον νου και το σώμα. Ο Τουρισμός Υγείας, εντάσσεται στην κατηγορία του Ειδικού Τουρισμού και συνδυάζει διακοπές και θεραπεία, με ευεργετικές τις επιδράσεις της στον ανθρώπινο οργανισμό και οφέλη πολλαπλά που διαφέρουν ανάλογα με τον οργανισμό και την αρχική φυσική κατάσταση, συνδυάζοντας  τις πολύ καλές υπηρεσίες με το εκπληκτικό τοπίο. Έτσι, οι επισκέπτες συνδυάζουν τη θεραπεία με τις διακοπές βελτιώνοντας αισθητά τόσο την υγεία όσο και την ψυχολογία τους. Δείτε τις σημαντικότερες πηγές και ιαματικά κέντρα που μπορείτε να επισκεφτείτε :

·         Καμένα Βούρλα: Τα λουτρά των Καμένων Βούρλων βρίσκονται στον νομό Φθιώτιδας. ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει τις διακοπές με τη λουτροθεραπεία, κυρίως όμως και τις θεραπευτικές ιδιότητες των πηγών που αναβλύζουν από το βουνό Κνημίδα.

·         Πηγή Θερμιών Νέστου: Τα ιαματικά μπάνια γίνονται σε φυσικούς λουτήρες και ατομικές «πισίνες» από λαμαρίνα, ενώ τα νερά προσφέρονται για ποσιθεραπεία.

·         Ιαματικός Πηλός Κρηνίδων: Στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων ο επισκέπτης έχει το προνόμιο του συνδυασμού θερμών ιαματικών νερών και θεραπευτικού πηλού που παρασκευάστηκε και ωρίμασε με φυσικό τρόπο

·         Μέθανα:Τα λουτρά των Μεθάνων οφείλουν τη θεραπευτική δράση τους στην ηφαιστειακή δραστηριότητα της περιοχής. Τα ιαματικά νερά είναι πλούσια σε πολύτιμα ιχνοστοιχεία μετάλλων και ορυκτών.

·         Καϊάφας: είναι το μέρος όπου σύμφωνα με τη μυθολογία έπλυνε ο Κένταυρος Νέσσος τις πληγές που του κατάφεραν τα βέλη του Ηρακλή. Τα ιαματικά νερά αναβλύζουν από πηγές που βρίσκονται σε τρία σπήλαια.

·         Πόζαρ :Τα λουτρά Πόζαρ βρίσκονται στον νομό Πέλλας, αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Τα λουτρά είναι σύγχρονα, με πισίνες, αποδυτήρια, εστιατόρια, μπαρ, προσφέροντας κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στον λουόμενο. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις.

·         Πολίχνιτος: Ο Πολιχνίτος βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του κόλπου της Καλλονής. Είναι ένα μεγάλο χωριό, με γνωστές ιαματικές θερμοπηγές και ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική.

·         Πηγή Ελευθερών: Τα Λουτρά της Ιαματικής Πηγής των Ελευθερών, μιας περιοχής μοναδικού φυσικού κάλλους, βρίσκονται 45 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Καβάλας. Τα ιαματικά αυτά νερά θεραπεύουν πολλές παθήσεις ακόμη και χρόνιες. Οι θειούχες πηγές είναι ιδανικές για μυοσκελετικές παθήσεις, δερματοπάθειες στο κυκλοφοριακό, εισπνευσιοθεραπεία σε άσθμα κλπ.

·         Πηγή Θερμών Νιγρίτας: Οι πηγές Θερμών, 5 χλμ. από τη Νιγρίτα και 22 χλμ. από τις Σέρρες, είναι γνωστές για τα θερμά θεραπευτικά νερά τους. Προσφέρονται για λουτροθεραπεία, υδρομασάζ και αερομασάζ.

·         Σμόκοβο: Τα λουτρά βρίσκονται σε υψόμετρο 400 μέτρων στον οδικό άξονα που ενώνει την Καρδίτσα με το Καρπενήσι. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού ήταν γνωστές από την αρχαιότητα.

Οι Λουτροπόλεις μέχρι πρόσφατα ήταν χώροι συγκέντρωσης ατόμων, που πλησίαζαν ή βρίσκονταν στην τρίτη ηλικία, με σκοπό την αντιμετώπιση κάποιου προβλήματος υγείας σε συνδυασμό με την αλλαγή περιβάλλοντος και την ανάνηψη. Σήμερα  όμως πολλές Λουτροπόλεις έχουν προσαρμοσθεί στις μοντέρνες ιατρικές απαιτήσεις. Ιδρύουν Κέντρα Υγείας και Αναψυχής και προσφέρουν σύγχρονες θεραπείες για την υπερένταση και τις άλλες μοντέρνες ασθένειες, προσφέρουν την ομορφιά και την απόδραση που ο καθένας αναζητά από την καθημερινότητα.

comments powered by Disqus