Υλικά:
- ½ κιλό γλυκιά μυζήθρα
- 2 ποτήρια χλιαρό νερό
- ½ ρακοπότηρο χυμό λεμονιού
- ½ ρακοπότηρο ρακί
- ½ ρακοπότηρο λάδι
- λίγο αλάτι
- 4-5 ποτήρια αλεύρι περίπου
Εκτέλεση:
- Αναμιγνύουμε τα υλικά και φτιάχνουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
- Το αφήνουμε ½ ώρα να ξεκουραστεί και έπειτα φτιάχνουμε φύλλο.
- Κόβουμε το φύλλο μας με πιατάκι του καφέ γύρω-γύρω, δηλαδή, κάνουμε μικρούς δίσκους. Μέσα τοποθετούμε τη μυζήθρα. Εάν θέλουμε εμπλουτίζουμε τη μυζήθρα με ένα αυγό, λίγη ζάχαρη και λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο.
- Αφού τοποθετήσουμε ένα κουταλάκι μυζήθρα στη μεριά του δίσκου, κλείνουμε το φύλλο και σχηματίζουμε μισοφέγγαρα.
- Κλείνουμε τις άκρες και με ένα πιρουνάκι πατάμε μαλακά γύρω-γύρω τις άκρες.
- Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, χαμηλώνοντας σταδιακά τη φωτιά.
Εάν θέλουμε τις σερβίρουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Καλή επιτυχία!