Κλείσιμο

Κρητικά Καλτσούνια

Υλικά:

  •  ½ κιλό γλυκιά μυζήθρα
  •  2 ποτήρια χλιαρό νερό
  • ½ ρακοπότηρο χυμό λεμονιού
  • ½ ρακοπότηρο ρακί
  • ½ ρακοπότηρο λάδι
  • λίγο αλάτι
  • 4-5 ποτήρια αλεύρι περίπου

 

Εκτέλεση:

  1.  Αναμιγνύουμε τα υλικά και φτιάχνουμε ένα μαλακό ζυμάρι. 
  2. Το αφήνουμε ½ ώρα να ξεκουραστεί και έπειτα φτιάχνουμε φύλλο.
  3. Κόβουμε το φύλλο μας με πιατάκι του καφέ γύρω-γύρω, δηλαδή, κάνουμε μικρούς δίσκους. Μέσα τοποθετούμε τη μυζήθρα. Εάν θέλουμε εμπλουτίζουμε τη μυζήθρα με ένα αυγό, λίγη ζάχαρη και λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο.
  4. Αφού τοποθετήσουμε ένα κουταλάκι μυζήθρα στη μεριά του δίσκου, κλείνουμε το φύλλο και σχηματίζουμε μισοφέγγαρα.
  5. Κλείνουμε τις άκρες και με ένα πιρουνάκι πατάμε μαλακά γύρω-γύρω τις άκρες.
  6. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, χαμηλώνοντας σταδιακά τη φωτιά.

Εάν θέλουμε τις σερβίρουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Καλή επιτυχία!

comments powered by Disqus