Υλικά:
- 1 kg κρέας της επιλογής σας (Προτιμήστε χοιρινό, αρνί ή µοσχάρι)
- 1 kg µελιτζάνες
- 4 µέτριες ψιλοκομμένες ντοµάτες
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι λάδι ελιάς
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- Aλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Κόβουµε τις µελιτζάνες σε µέτριες φέτες. Ρίχνουμε αλάτι και αφήνουμε να ξεπικρίσουν.
- Στο μεταξύ κόβουμε σε κομματάκια το κρέας και τσιγαρίζουμε σε μπόλικο λαδάκι. Σβήνουμε με κρασί.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, την κανέλα και το σκόρδο στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουµε να σιγοψηθεί. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
- Ξεπλένουµε τις μελιτζάνες μας, τις στεγνώνουµε καλά και τις τηγανίζουµε για λίγο.
- Εφόσον έχει μισοβράσει το κρέας μας, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και αφήνουμε να βράσουν μαζί.
- Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ζεστό.
- Καλή όρεξη!