Κλείσιμο

Κρέας με Μελιτζάνες από την Κρήτη

Υλικά:

  • 1 kg κρέας της επιλογής σας (Προτιμήστε χοιρινό, αρνί ή µοσχάρι)
  • 1 kg µελιτζάνες
  • 4 µέτριες ψιλοκομμένες ντοµάτες
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι λάδι ελιάς
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • Aλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Κόβουµε τις µελιτζάνες σε µέτριες φέτες. Ρίχνουμε αλάτι και αφήνουμε να ξεπικρίσουν.
  2. Στο μεταξύ κόβουμε σε κομματάκια το κρέας και τσιγαρίζουμε σε μπόλικο λαδάκι. Σβήνουμε με κρασί.
  3. Ρίχνουμε τις ντομάτες, την κανέλα και το σκόρδο στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουµε να σιγοψηθεί. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
  4. Ξεπλένουµε τις μελιτζάνες μας, τις στεγνώνουµε καλά και τις τηγανίζουµε για λίγο.
  5. Εφόσον έχει μισοβράσει το κρέας μας, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και αφήνουμε να βράσουν μαζί.
  6. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ζεστό.
  7. Καλή όρεξη! 
comments powered by Disqus