Κλείσιμο

Φθινόπωρο και Χρώμα

Στην Ελλάδα των χρωμάτων και των μοναδικών εναλλασσομένων εικόνων της φύσης, το Φθινόπωρο, η πιο γλυκιά εποχή του χρόνου, δίνει την ευκαιρία για αποδράσεις που θα στηρίζονται, στο ρομαντισμό, στην ξεκούραση, στις ποικίλες και πολυεπίπεδες διαδρομές στην φύση, σε συνδυασμό με διαμονή σε χώρους που θα διακρίνονται για τη ζεστασιά και την φιλοξενία τους.  Η ελληνική ύπαιθρος σας περιμένει για να ξεδιπλώσει μπροστά στα μάτια σας τα μοναδικά της μυστικά και να σας δώσει την ευκαιρία για δραστηριότητες στην φύση πραγματικά ανεπανάληπτες.

Ναύπλιο: Για να περπατήσετε ώρες στην πόλη, να φάτε το τελευταίο χωνάκι παγωτό, να χαθείτε μαγικά στην ιστορία της και στον πολιτισμό της.

Μεσολόγγι, Αιτωλικό: Εκεί όπου βρίσκουν καταφύγιο ερωδιοί, φοινικόπτερα, αγριόχηνες, μαυρόκοτες και άλλα θαλασσοπούλια, ευκαιρία να εξερευνήσετε τα μοναδικά είδη της πανίδας, να φωτογραφήσετε, να έρθετε σε επαφή με την φύση.

Πρέσπες: Ένα από τα ελάχιστα φυσικά καταφύγια για πουλιά και άλλα ζώα, πολλά από τα οποία είναι υπό εξαφάνιση. Μία απόδραση που θα σας κλέψει την καρδιά για τη μοναδικότητα του τοπίου της.

Βυτίνα:  Eίναι τόσο όμορφη σαν πίνακας ζωγραφικής, δίνει την ευκαιρία για υπέροχη πεζοπορία μάσα από μονοπάτια και διαδρομές που προσφέρονται για όλους  τους πεζοπόρους. Έτσι ο ταξιδιώτης μπορεί να ξεκινήσει από την Βυτίνα και να ακολουθήσει το δρόμο που οδηγεί στο χωριό Μεθύδριο Κατόπιν θα βρει μπροστά του το ελατοσκέπαστο βουνό του Μαινάλου, ιδανικό  για πεζοπορία.

Μέτσοβο: Σε υψόμετρο 1160μ και κοντά στα Γιάννενα υπάρχει μία κωμόπολη, ένας παραδοσιακός οικισμός, χτισμένος στις βουνοπλαγιές της Πίνδου, που αποκλείεται να μη συγκινήσει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Καταλύματα που θυμίζουν άλλες εποχές, μία απόδραση πραγματικά ονειρεμένη.

Τσαγκαράδα Πηλίου: Η ρομαντική φύση του φθινοπώρου και του χειμώνα δίνει την ευκαιρία για πεζοπορία  στα λιθόκτιστα καλντερίμια & τα μονοπάτια της μέσα στα πυκνά δάση μεγαλόπρεπων καστανιών. Επίσης,  μπορείτε να κάνετε Ιππασία με την συνοδεία έμπειρων αναβατών που γνωρίζουν όλα τα μονοπάτια.  

Λίμνη Πλαστήρα: Η φύση στην καλύτερή της στιγμή, σε χρώματα και ύφος, σας δίνει επιλογές εξερεύνησης, αδρεναλίνης, αλλά και ηρεμίας, αναλόγως τι είναι αυτό που ζητάτε.

Γαλαξίδι: Διατηρητέα καπετανόσπιτα, θαλασσινό αεράκι, καφενεία και ταβέρνες, βόλτα με ποδήλατο, ένας τόπος που όπως λένε οι ντόπιοι «μιλάει με τη σιωπή του» και προσφέρει πραγματική ηρεμία και χαλάρωση.

Καλάβρυτα: Υπέροχος προορισμός,  στον οποίον δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να δει και να θαυμάσει  μοναδικά αξιοθέατα ιστορικά, αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία, πατροπαράδοτους οικισμούς και χωριά, να απολαύσει την φύση στο μεγαλείο της.

Καστοριά:  Έμβλημά της η λίμνη Ορεστιάδα. Τα αξιοθέατά της  πάρα πολλά. Τα υπέροχα αρχοντικά των πλουσίων εμπόρων, η λίμνη της, που έχει κηρυχθεί «Μνημείο Φυσικού Κάλλους» και συντηρεί πλούσια πανίδα με σπάνια και απειλούμενα είδη υδρόβιων και αρπακτικών πουλιών, οι εκκλησιές και τα μοναστήρια της , τα γουναράδικα και η ατμόσφαιρα της πόλης είναι πραγματικά μοναδικά.

Καρπενήσι: Για τους λάτρεις της φύσης αλλά και των δραστηριοτήτων που άπτονται της άθλησης το Καρπενήσι, χωρίς καμία δόση υπερβολής, αποτελεί τον παράδεισο  των ταξιδιωτών, χάρη στο φυσικό του κάλλος και τις πολλές επιλογές που προσφέρει. Αν είστε λάτρης της πεζοπορίας, των ορειβατικών διαδρομών,  των διαδρομών για  4Χ4, του ποδήλατου βουνού, του  rafting, των canoeing, kayaking και river trekking  αλλά και της  ιππασίας, σίγουρα οι διακοπές σας είναι πολλά υποσχόμενες. Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές θα γνωρίσετε ανεπανάληπτες φυσικές ομορφιές, όπως την  αλπικού τύπου λίμνη στο Βελούχι, το Φαράγγι Μικρό Πάντα Βρέχει, τη Μαύρη σπηλιά, τη λίμνη των Κρεμαστών, το Τοξωτό Γεφύρι Μαγκανιάρι, την πηγή Άμπλας και τόσες άλλες αμέτρητες ομορφιές που θα σας καθηλώσουν.

Λουτρά Πόζαρ: Επειδή η ομορφιά και η μαγεία του φυσικού τοπίου γύρω από την λουτρόπολη είναι ανυπέρβλητη, μπορεί να ικανοποιήσει στο έπακρο και τους λάτρεις των αθλητικών δραστηριοτήτων αλλά και τους περιηγητές, που αναζητούν να βιώσουν μία ξεχωριστή εμπειρία. Συγκεκριμένα μπορείτε να επισκεφτείτε: Τον ποταμό Μογλένιτσα για Rafting & cayak, το  χιονοδρομικό κέντρο του Καιμάκτσαλαν, να κάνετε ιππασία στο καταπράσινο χωριό Όρμα, να απολαύσετε  το Μαύρο Δάσος με τις πελώριες οξιές να ζήσετε την εμπειρία μίας βαρκάδας στη Λίμνη του Άγρα και ναα δείτε το φαράγγι των Λουτρών και τη γύρω ορεινή περιοχή, που προσφέρεται για περιπάτους, ορειβασία και εκδρομές.

Μονεμβασιά: Έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν πολλούς και επιστρέφουν ξανά και ξανά! Στο κάστρο , το «πέτρινο καράβι» του Ρίτσου, στο οποίο δεν κυκλοφορούν οχήματα, υπάρχει ένα κεντρικό καλτερίμι, το οποίο αποτελεί αφετηρία που οδηγεί στα πιο αξιοθέατα της πόλης αλλά και στα σημεία στα οποία μπορεί κανείς να καθίσει να απολαύσει τον καφέ του, το φαγητό του και το ποτό του. Η νέα πόλη, δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να βλέπει το κάστρο και αποτελεί έναν κλασικό τουριστικό οικισμό.

comments powered by Disqus