Κλείσιμο

Ελάτη Τρικάλων: Ένα διαμάντι φυσικής ομορφιάς

Χτισμένη κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο η Ελάτη Τρικάλων  φημίζεται για τα μοναδικά της τοπία που συνθέτουν ένα πανέμορφο πάζλ φυσικής ομορφιάς, για την εξαιρετική της φιλοξενία, την γραφικότητά της και εν γένει όλα όσα χρειάζεται ένας τόπος για να αποτελεί προορισμό πρώτης γραμμής, ειδικά αυτή την εποχή που η αγριότητα της φύσης δαμάζει και την πιο αχόρταστη ματιά. Χτισμένη στη νοτιοδυτική πλευρά του Κόζιακα, σε ύψος 950 μ., αποτελεί ένα ορμητήριο μοναδικών διαδρομών και μία πηγή ξεκούρασης και αναζωογόνησης.

Αξίζει να δείτε:

  • Κοίμηση της Θεοτόκου
  • Παλιός οικισμός
  • Βροντερό
  • Σπηλιά της Νεράιδας
  • Τοξωτά γεφύρια
  • Καταρράκτης της Παλαιοκαρυάς

Το χωριό τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί τουριστικά με πολύ γρήγορους ρυθμούς, χωρίς όμως να χάσει τίποτα από την γραφικότητά του ή την φιλοξενία του, που παραμένει εντυπωσιακή! Όπου και να κοιτάξει κανείς θα δει ξενοδοχεία και ξενώνες, πολλές ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ μπαρ. Πρόκειται για ένα μέρος απερίγραπτης φυσικής ομορφιάς και τόσων μα τόσων επιλογών, που σε χαλαρώνει και σε ξεκουράζει. Για τους φίλους του σκι σε απόσταση μόλις 7 χ.λ.μ. λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου, η περιοχή είναι τόσο εντυπωσιακή που στην κυριολεξία δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τους φημισμένους προορισμούς των Άλπεων! Διαθέτει πολύ οργανωμένες υπηρεσίες, με πίστες για κάθε βαθμό δυσκολίας, σχολές σκι, κατάστημα πώλησης χιονοδρομικών ειδών και ιατρείο. Οι πίστες του είναι συνολικά τρεις, μία κόκκινη 1500 μέτρων, μία μπλε 400 μέτρων και μία πράσινη 80 μέτρων, ενώ διαθέτει και τρεις αναβατήρες, ένας εκ των οποίων είναι εναέριος. Όσοι δεν τα πάνε καλά με τα sports μπορούν απλώς να πιουν έναν αχνιστό καφέ σε ένα από τα δύο μεγάλα chalets  στις βάσεις του χιονοδρομικού ή στο μικρό στην κορυφή του! Το Περτούλι είναι αγαπητό όχι μόνο στους  σκιέρ αλλά και στους  πεζοπόρους  και  στους  φυσιολάτρεις, είναι ιδανικό για υπαίθριες δραστηριότητες με πληθώρα επιλογών, όπως  Σκι, Πεζοπορία, καθώς η περιοχή διαθέτει    πολλούς δασικούς δρόμους για περπάτημα στη φύση, Ιππασία,  Ποδηλασία, rafting και αναρρίχηση, mountain bike κ.α.

Η Ελάτη και το Περτούλι αποτελούν μοναδικά τοπία χαλάρωσης και φυσικής γοητείας. Αποτελούν χωρίς πολλά λόγια ένα διαμάντι φυσικής ομορφιάς, εικόνων, γεύσεων και αναμνήσεων. Εσείς, θα το χάσετε;

 

comments powered by Disqus