Κλείσιμο

«Αμοργιανό Φάβα»

Υλικά:

  • 1 ποτήρι Αμοργιανό φάβα
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο Μπέικον (προαιρετικά)
  • Λίγο τυρί φέτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε και σουρώνουμε καλά το φάβα.
  2. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το φάβα μαζί με νερό, ίσα ίσα να το καλύψει.
  3. Βράζουμε για περίπου μια ώρα σε χαμηλή φωτιά.
  4. Εφόσον σχηματιστεί αφρός τον αφαιρούμε από την κατσαρόλα με μια κουτάλα και ρίχνουμε το λαδάκι.
  5. Όταν βράσει ανακατεύουμε καλά ώστε να δέσει καλά το μείγμα.
  6. Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό.
  7. Μπορούμε να πασπαλίσουμε με μπέικον ή κομματάκια φέτας και να προσθέσουμε λίγο λαδάκι ακόμα.

Καλή όρεξη!

comments powered by Disqus