Υλικά:
- 1 ποτήρι Αμοργιανό φάβα
- 4 ποτήρια νερό
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο Μπέικον (προαιρετικά)
- Λίγο τυρί φέτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και σουρώνουμε καλά το φάβα.
- Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το φάβα μαζί με νερό, ίσα ίσα να το καλύψει.
- Βράζουμε για περίπου μια ώρα σε χαμηλή φωτιά.
- Εφόσον σχηματιστεί αφρός τον αφαιρούμε από την κατσαρόλα με μια κουτάλα και ρίχνουμε το λαδάκι.
- Όταν βράσει ανακατεύουμε καλά ώστε να δέσει καλά το μείγμα.
- Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό.
- Μπορούμε να πασπαλίσουμε με μπέικον ή κομματάκια φέτας και να προσθέσουμε λίγο λαδάκι ακόμα.
Καλή όρεξη!