Κλείσιμο

Αγιορείτικη Συνταγή: Τυρόπιτα με Πιπεριές

Υλικά

  • 500 γρ. φύλλα κρούστας
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 750 γρ. γάλα
  • 1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι
  • 6 αυγά
  • 750 γρ. τυρί φέτα
  • 1 κιλό πιπεριές πολύχρωμες
  • 200 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
  • Γάλα
  • 5-6 ντομάτες
  • Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και το ανακατώνουμε συνέχεια σε μέτρια θερμοκρασία ώσπου να πήξει. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στην κρέμα μόλις κρυώσει. Προσθέτουμε το θρυμματισμένο τυρί και το πιπέρι.  Τηγανίζουμε ελαφρά τις πιπεριές. Σοτάρουμε τις ντομάτες κομμένες σε φέτες. Στρώνουμε τα μισά φύλλα απαλά, βουτυρώνοντας το καθένα με βούρτσα. Απλώνουμε το μείγμα του τυριού στα φύλλα και βάζουμε από πάνω τις πιπεριές και τις ντομάτες. Καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα και βρέχουμε το τελευταίο φύλλο με λίγο γάλα. Ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς.

comments powered by Disqus